5 способів дізнатися справжній пробіг вживаного автомобіля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 способів дізнатися справжній пробіг вживаного автомобіля

Технології&Авто
4632
Деякі автомобілісти при продажу своїх машин піддаються спокусі відмотати одометр, щоб отримати більше грошей. Але існують досить прості способи дізнатися справжній пробіг вживаного автомобіля.
Документ
При купівлі автомобіля перш за все потрібно перевірити його документи. Звичайно, документи теж підробляють, тому будьте готові і до такого розвитку ситуації. Якщо ж документів на автомобіль немає, то радимо вам добре подумати, перш ніж його купувати.
Зовнішній вигляд
Пам’ятайте, що зовні автомобіль повинен відповідати цифрам пробігу на одометрі. Салон теж повинен мати вигляд, що відповідає заявленому пробігу. Якщо салон потертий, а на одометрі не такий вже й великий пробіг, то задумайтеся над причиною цієї різниці.
Повинен насторожити вас і занадто ідеальний стан лакофарбового покриття, сидінь, керма тощо. Це явна ознака, що їх фарбували або міняли.
Перевірка історії автомобіля
В Україні з 2018 року працює спеціальний електронний кабінет водія, де можна перевірити за VIN-кодом історію будь-якого автомобіля. Взагалі, інформацію щодо машин можна отримати з різних джерел.
Перевірка даних одометра
Якщо цифри на одометрі не дуже рівні, то це може свідчити, що його відмотували. Уважно придивіться до щитка приладів, можливо, ви помітите сліди, що його знімали.
Електронний одометр перевіряється спеціальною програмою. Зараз є кілька додатків для смартфона, які виявляють маніпуляції з цифровим одометром. Інформація про пробіг міститься в модулі пам’яті.
Відвідування сервісу
Точно дізнатися про те, відмотували одометр чи ні, можна на сервісі зі спеціальним діагностичним обладнанням. Таке обладнання не обдуриш.

Картки для водіїв 🚗

За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас