Поліція для перевірки прав не повинна доводити законність зупинки автомобіля - суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція для перевірки прав не повинна доводити законність зупинки автомобіля - суд

Технології&Авто
1616
Верховний суд України у своєму рішенні від 25 вересня дійшов висновку, що інспектор поліції для перевірки посвідчення водія не зобов’язаний доводити законність зупинки автомобіля.
У 2017 році у Вінниці інспектор поліції зупинив водія і оштрафував його за відсутність водійського посвідчення і реєстраційного документа на автомобіль. Водій не погодився зі штрафом і оскаржив його в суді.
Водій стверджував, що він не порушував ПДР, і тому у поліції нібито не було підстав для його зупинки, перевірки прав і притягнення його до адміністративної відповідальності. Суд першої інстанції частково задовольнив його вимоги, вказавши, що відповідачем не надані докази вчинення водієм адміністративного правопорушення.
Зрештою, справа дійшла до Верховного Суду, який, вивчивши всі матеріали, встав на бік поліції. Співробітники поліції мають право перевіряти наявність у водіїв прав, реєстраційного документа на ТЗ, страхового поліса. У свою чергу водій, відповідно до ПДР, повинен мати при собі ці документи і показувати їх поліції.
Доводити законність зупинки автомобіля інспектор поліції для перевірки посвідчення водія не зобов’язаний.

Картки для водіїв 🚗

За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас