Зеленський розповів, що робить Україну найпривабливішою для інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський розповів, що робить Україну найпривабливішою для інвесторів

Особисті фінанси
638
Україна – один із найцікавіших та найпривабливіших стартапів на планеті земля.
З цих слів розпочав свій виступ на Київському міжнародному економічному форумі 2019 Президент України Володимир Зеленський.
За його словами, в Україні 28 років імітували важливі реформи, будували тіньову, непрозору систему. В результаті Україна стала економічним «андердогом», але нова влада занадто амбітна, щоб миритися з таким непривабливим статусом.
«Коли нас недооцінюють – це надає нам адреналіну, рішучості та сил для потужного економічного стрибка. Ми чудово розуміємо, що нам потрібно. Це рівні правила для всіх, очищення судової системи, подолання корупції, діджіталізація процесів, реформа освіти відповідно до викликів 21 ст.», – зазначив Зеленський.
За словами Зеленського, привабливою для інвесторів сьогодні Україну роблять саме люди. Їх таланти, вміння, інтелект.
«Мені здається, що це і є наш найбільший скарб. Так було завжди, але ми себе недооцінювали. Українці подарували людству перший вертоліт, ракетний двигун. Українці зробили прообрази рентгену, винайшли поштовий індекс, технологію електричного трамвая. Збудували найбільший у світі літак. Створили такі сервіси як: What`s up та PayPal. Саме люди є нашим найбільшим капіталом, яким ми пишаємося», – сказав Зеленський.
Саме люди, за словами Зеленського, надають Україні конкурентну перевагу, бо сучасна економіка фактично є економікою талантів.

Довідка Finance.ua:

  • За даними держстату, у вересні середня зарплата становила 10 687 гривень на місяць.
  • Найбільша середня зарплата – у Маріуполі (17 014 грн), на другому місці – Київ (15 561 грн), на третьому – Дніпро (10 094 грн). Харків і Одеса ділять 4 та 5 місця.
  • Згідно з опитуванням Research & Branding Group, достатній мінімум коштів для існування українців становить 19 275 грн.
  • За даними Київського міського центру зайнятості, найвища зарплата у столиці у інженера з комп’ютерних систем – складає 47 086 грн. Далі йде помічник судді – 23 000 грн, голова агентства – 21 005 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас