Інформація щодо введення в дію Закону про оподаткування іноземних рахунків (Foreign Account Tax Compliance Act) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інформація щодо введення в дію Закону про оподаткування іноземних рахунків (Foreign Account Tax Compliance Act)

Особисті фінанси
132
З метою впровадження ефективного механізму виявлення, попередження та припинення ухилення від сплати податків громадянами і податковими резидентами США, здійсненого шляхом прямого або опосередкованого розміщення коштів за межами юрисдикції США через неамериканських фінансові установи (FFIs), було введено в дію Закон про оподаткування іноземних рахунків (Foreign Account Tax Compliance Act), який є законодавчим актом уряду США, був введений в дію з 1 липня 2014 року і прийнятий в березні 2010 року.
У лютому 2017 року між Україною і США укладено міжурядову угоду для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунках» (FATCA).
Міжурядова угода ратифікована 29.10.2019 відповідно до затвердженого Верховною радою України ЗУ «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США “Про податкові вимоги до іноземних рахунків” (FATCA
Ми визнаємо важливість FATCA і відповідає його вимогам. АТ «БАНК АЛЬЯНС» зареєстрований Податковою службою США з FATCA статусом «Учасник» (Participating FFI) за реєстраційним номером (GIIN): 126HR6.99999.SL.804 і вживає всіх заходів для дотримання вимог FATCA.
Україна є однією з держав, які досягли домовленості щодо міжурядової угоди, і розглядається США як бере участь держава за моделлю № 1.
Перелік форм і детальні вимоги щодо їх заповнення наведені на офіційному сайті Служби внутрішніх доходів Департаменту казначейства США https://www.irs.gov/.
Відповідно до вимог, викладених в § 1.1441-1 (е) (4) (IV) B) Роз’яснень Казначейства США, подача і передача сертифікатів може проводитися в електронному вигляді в форматі PDF.
Якщо у Вас є питання, пишіть на e-mail: FATCA@alliancebank.org.ua
Форма W8 банку доступна нижче:
За матеріалами:
Альянс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас