Уряд працює над спрощенням виходу українських компаній на європейські ринки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд працює над спрощенням виходу українських компаній на європейські ринки

Казна та Політика
324
Уряд працює над полегшенням умов ведення бізнесу в Україні та спрощенням виходу українських компаній на європейські ринки.
Про це розповів віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба під час сесії «Глобальні виклики для українських експортерів».
За його словами, кількість українських компаній, що експортують до країн – членів ЄС, постійно зростає. Станом на 2018 р. понад 14 тисяч українських компаній експортували в ЄС (на 4 тис. більше, ніж у 2014 р.).
Проте, на думку віце-прем’єр-міністра, за умови збереження нинішньої структури українського експорту його обсяг в ЄС вже незабаром може досягти своєї “стелі”.
“Зважаючи на те, що основна частина нашого експорту – це аграрна продукція та сировина, ми вже зараз бачимо, що темпи зростання нашого експорту поступово гальмуються. Торгівля з ЄС має бути збалансованою, і завдання Уряду полягає в тому, щоб знайти ефективні інструменти для його вирішення. Саме тому ми покладаємо великі надії на підписання угоди про «промисловий безвіз» – це повинно дати нові можливості для українського експорту і розширити асортимент експортованої продукції», – вважає Дмитро Кулеба.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас