Президент підписав закон про спрощення митного оформлення товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підписав закон про спрощення митного оформлення товарів

Казна та Політика
5078
Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №1048 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів».
Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.
Відповідний законопроєкт Верховна Рада ухвалила в цілому 2 жовтня 2019 року.
Закон запроваджує в українському законодавстві механізм інституту авторизованих економічних операторів (АЕО), аналогічний тому, що функціонує в ЄС, з перспективою подальшого взаємного визнання. Нині програми авторизованого економічного оператора вже реалізовано у 83 країнах світу, ще 19 країн перебувають у стадії їх активного впровадження
Що надає програма АЕО для підприємств:
  • пришвидшення проходження митних процедур (знижений рівень ризику; процедура спрощеного декларування);
  • підвищення сервісу надання митних послуг (можливість надходження товарів відразу на склад компанії; попередження про здійснення фізичного огляду вантажу);
  • економія витрат (зменшення затримок на кордоні; зменшення витрат на послуги митних терміналів);
  • передбачуваність ведення бізнесу (прозорі та заздалегідь зрозумілі процедури митного оформлення; підвищення рівня безпеки та поліпшення зв’язку між партнерами в ланцюгу постачань).
Мета впровадження. Впровадження програми АЕО сприятиме наданню суттєвих спрощень митних формальностей для підприємств з високим ступенем довіри, дозволить реалізувати майбутнє взаємне визнання статусу авторизованого економічного оператора уповноваженими органами інших держав, надасть можливість українським підприємствам брати участь у формуванні безпечних ланцюгів постачання товарів та сприятиме підвищенню їхньої конкурентоспроможності на зовнішніх ринках.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас