Чому зменшили фінансування субсидій на 2020 рік - пояснення уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому зменшили фінансування субсидій на 2020 рік - пояснення уряду

Казна та Політика
846
Зменшення видатків на субсидії у 2020 році пояснюється тим, що реальна сума витрат за цією статтею у поточному році зменшилась у порівнянні з попередніми роками через зростання рівня доходів населення.
Про це заявив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко під час брифінгу.
“Якщо порівнювати січень 2019 року до січня 2020 року, то там відбувається зменшення обсягу коштів. Але ще у квітні-травні цього року вже за підсумками минулого опалювального періоду ми провели аналіз реальної потреби в коштах на надання субсидій. І в цьому році при 4 млн одержувачах житлової субсидії, відповідна сума становить трошки більше, ніж 47 млрд грн. Рівно таку ж суму закладено на наступний рік”, – зазначив Музиченко.
При цьому, він відкинув перестороги стосовно того, що держава планує зменшити кількість субсидіантів чи розмір субсидій, наголосивши на тому, що в країні простежується стійка тенденція до зростання рівня доходу громадян.
“Тому ми можемо абсолютно чітко сказати: коштів на субсидії на наступний рік закладено не менше, ніж в цьому році, і на субсидії всім фінансування вистачить”, – резюмував заступник міністра.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас