Пільговики отримають платіжки за комуналку з повною сумою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пільговики отримають платіжки за комуналку з повною сумою

Особисті фінанси
3965
Пільговики почнуть отримувати платіжні квитанції з повною сумою до сплати за послуги житлового-комунального господарства, починаючи вже з жовтня.
Про це заявив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко під час брифінгу.
“Починаючи з платіжок за жовтень, всі пільговики, як і субсидіанти раніше, будуть отримувати повний розмір у платіжці без урахування пільг і субсидій”, — зазначив Музиченко.
Як це буде діяти. Паралельно субсидії будуть перераховуватись на обліковий запис того банку, куди отримувачі звернулись щодо отримання відповідних виплат у готівковій формі.
Пільговики будуть отримувати смс-повідомлення від банку про те, яка сума була нарахована їм у вигляді пільги, відповідні взаєморозрахунки будуть відбуватись між банком і постачальником послуг.

Як заощадити на комуналці

При цьому він наголосив, що і пільги, і субсидія покривають лише частину загальної суми до сплати за спожиті комунальні послуги.
“Пільговик, який отримує кошти готівкою, має самостійно забезпечити оплату комунальних послуг з урахуванням розміру пільг, які він отримав у готівковій формі. Ті пільговики, які отримують пільги у неготівковій формі, отримавши смс-повідомлення від банку, мають зрозуміти, яку суму коштів не профінансував ощадний банк”, – додав чиновник.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас