Підтримка малих та середніх банків України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підтримка малих та середніх банків України

Особисті фінанси
16
5 листопада 2019 року, за сприянням Асоціації українських банків, народними депутатами України Олександром Дубинським та Давидом Арахамією було подано та зареєстровано законопроект про внесення змін до Закону України «Про банки і банківську діяльність» № 5-6, ст.30 від 2001 р, який передбачає зниження статутного капіталу банків до розміру 200 млн. гривень.
Дане положення дозволяє малим та середнім банкам бути більш гнучкими та ефективнішими, і відповідно, надавати якісніші послуги малому та середньому бізнесу, який формує сучасний середній клас країни. Нагадаємо, що наразі Чинний Закон України “Про банки і банківську діяльність” встановлює мінімальний розмір статутного капіталу для банку не нижче 500 мільйонів гривень, який фактично унеможливлює повноцінний розвиток банків з українським капіталом.
Ми вітаємо та активно підтримуємо щире бажання сприяти захисту вітчизняної банківської системи, адже лише завдяки спільним зусиллям, спільній візії та консолідації – Україна отримає нову економіку та гідний рівень життя її громадян.
За матеріалами:
РВС Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас