У Мінфіні прокоментували створення Бюро фінансових розслідувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні прокоментували створення Бюро фінансових розслідувань

Казна та Політика
761
Бюро фінансових розслідувань повинно замінити податкову міліцію та увібрати у себе функції боротьби з економічними злочинами, які є у Національної поліції та частково у Служби безпеки. Це відображено у бюджеті на 2020 рік.
Про це в інтерв’ю “Економічній правді” повідомила міністерка фінансів Оксана Маркарова.
Маркарова розповіла, що одним із ключових питань є де перебуватиме БФР: в підпорядкуванні міністерства фінансів чи буде незалежним органом на зразок НАБУ.
“Найголовніше, що вважало Міністерство фінансів, — необхідно забезпечити абсолютно прозорий, неупереджений і правильний процес відбору керівництва. Ми створюємо новий орган. Це не реорганізація, відповідно, ми не будемо нікого туди переводити, всіх найматимемо з нуля. Тому дуже важливо провести правильний конкурс з відбору керівника і заступників голови цього органу”, – зазначила вона.
За її словами є дві моделі. Якщо цей орган координуватиме Мінфін, то він проведе конкурс і координуватиме роботу бюро після запуску. Якщо ж уряд створитьо незалежний орган на кшталт НАБУ, то процедура відбору кадрів буде складнішою.
“У кожній моделі є плюси і мінуси. Поки що зупинилися на запропонованій Мінфіном моделі. Ми хочемо, щоб до цього органу зі старту був високий рівень довіри”, – зауважила міністерка.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас