Україна переходить на prepaid: у чому популярність конфіденційних карток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Україна переходить на prepaid: у чому популярність конфіденційних карток

Фондовий ринок
4634
Згідно звіту Української процесингової агенції, за перше півріччя 2019 року загальна кількість транзакцій за платіжними карткам зросла на 33%. До того ж, 44% всіх оплат у POS-терміналах відбуваються безконтактно. Статистика демонструє готовність та бажання українців перейти на «cashless» – спростити роботу з особистими фінансами та поступово відмовитися від обороту готівки. Прискорити цей перехід допомагають prepaid-картки – платіжні картки, які можна купити у звичайному магазині, без прив’язки до банку та надання документів.
Світовий досвід демонструє, що люди поступово втрачають довіру до банків, не готові до довгих процедур ідентифікації та підписання складних договорів, що визначило появу більш простого інструменту – prepaid-карток. За останніми підрахунками Allied Market Research очікується, що світовий ринок передплачених карток до 2022 року сягне 3,7 трлн доларів – плюс 22,7% з 2016 по 2022 рік.
Чим вигідні prepaid-картки та чому вони популярні у всьому світі:
  • Простота оформлення – картку можна замовити на сайті з доставкою на відділення кур’єрської служби або купити у звичайному магазині;
  • Швидкість отримання – картка не потребує прив’язки паспорта та РНОКПП (ІПН);
  • Захист основного рахунку – при розрахунках prepaid-карткою в інтернеті ви не залишаєте дані зарплатної картки або картки з основним банківським рахунком, завдяки чому мінімізуєте ризик стати жертвою фішингових сайтів;
  • Багатофункціональність – передплачену картку можна подарувати дитині (згідно з чинним законодавством), як альтернативу кишеньковим грошам, або дати батькам, щоб швидко допомагати навіть на відстані.
Україна переходить на prepaid: у чому популярність конфіденційних карток
Серед українських фінтех-сервісів ринок передплачених карток розвиває сервіс Uplata. Навесні цього року, за підтримки міжнародної платіжної системи Visa та АКБ “ІНДУСТРІАЛБАНК”, компанія випустила передплачену картку Visa інша. Це єдина в Україні prepaid-картка у форматі «card-2-go» – купив та користуйся одразу. Картку можна замовити онлайн на сайті компанії або купити у звичайному магазині. Сьогодні Uplata розширює мережу фізичних точок продажу з доступом до покупки 24/7. Картку можна придбати по всій Україні у відділеннях кур’єрської служби JustIn, а також у мережі магазинів Fishki.
Оформлення картки Visa інша не потребує надання документів, що дозволяє отримати її миттєво та додатково гарантує конфіденційність інформації про перекази та платежі. Для активації картки необхідно відправити SMS з номеру будь-якого українського оператора. Обслуговування картки та SMS-інформування безкоштовне. Керувати своїм рахунком та поповнювати Visa інша без комісії можна через мобільний додаток Uplata для iOS та Android. Також картка оснащена NFC-чипом, який дозволяє розраховуватися безконтактно, а також картку можна підключати до GooglePay. Безпека даних захищена міжнародним сертифікатом PCI DSS. Замовити картку можна на сайті компанії.
Довідка: Uplata – українська фінансова компанія. З 2015 року пропонує клієнтам розраховуватися онлайн за 1500+ послуг та сервісів. Сервіс Uplata має міжнародний сертифікат PCI DSS, що говорить про його безпеку та надійність збереження даних клієнтів. З 2018 року компанія присутня на міжнародній мапі фінтех-стартапів та демонструє безперервне зростання клієнтської бази.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас