"Роттердам+" дозволив зберегти стабільні тарифи на електроенергію для населення, - Котко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Роттердам+" дозволив зберегти стабільні тарифи на електроенергію для населення, - Котко

Енергетика
1237
Запровадження формули “Роттердам+” дозволило зберегти стабільними тарифи на електроенергію для населення, але вони зросли для великих промислових підприємств, що викликало невдоволення їх власників.
Про це заявив голова “Першої енергетичної асоціації України” Василь Котко.
Експерт наголосив, що за формулою “Роттердам+” встановлювались ціни на електроенергію для промислових споживачів, тарифи для населення залишались стабільними.
“Розумієте, будь-яке рішення в царині економіки, завжди для когось є якась вигода додаткова, для когось є якісь втрати. Що стосується людей взагалі, домогосподарств, то у нас тарифи вже багато років, можна сказати, заморожені, і це ніяк на людях не відбивається”, – сказав Котко.
Він зазначив, що “Роттердам+” негативно сприйняли власники великих споживачів електроенергії, оскільки це знизило їх прибутки.
Голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Оксана Кривенко заявляла раніше, що формула “Роттердам+” дозволила українцям заощадити до 40 млрд грн, оскільки стримувала зростання тарифів на електроенергію для населення.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас