ДТЕК розмістив "зелені" єврооблігації на 325 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК розмістив "зелені" єврооблігації на 325 млн євро

Фондовий ринок
306
Компанія “ДТЕК ВДЕ” розмістила 5-річні єврооблігації, спрямовані на фінансування проектів у сфері відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), на 325 млн євро зі ставкою 8,5% річних.
Про це повідомили у прес-службі компанії.
Наголошується, що “ДТЕК ВДЕ” першим серед українських компаній розмістив 5-річні “зелені” єврооблігації на 325 млн євро зі ставкою 8,5% річних.
Повідомляється, що єврооблігації увійдуть до лістингу з 12 листопада на біржі EuronextDublin.
“Зелені” єврооблігації – це новий інструмент для українських компаній, щоб залучити інвестиції в розвиток відновлюваної енергетики. Їх успішне розміщення, безумовно, це успіх всієї команди ДТЕК”, – зазначив генеральний директор енергохолдингу ДТЕК Максим Тимченко.
При цьому він зазначив, що дебютне залучення “зелених” єврооблігацій дає дієвий фінансовий механізм для переходу України до енергобалансу з більш низьким СО2.
Також повідомляється, що кошти, залучені від розміщення “зелених” єврооблігацій, будуть спрямовані виключно на існуючі та майбутні проекти “ДТЕК ВДЕ” у відновлюваній енергетиці.
Крім того, ДТЕК запровадить систему публічної звітності, яка буде відображати розподіл коштів по проектах і опис самих проектів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас