В Україні хочуть запровадити зелені облігації (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть запровадити зелені облігації (інфографіка)

Фондовий ринок
983
Верховна Рада зареєструвала законопроект № 2284, яким передбачається запровадження зелених облігацій в Україні та встановлення правил для екологічних інвестицій.
Про це йдеться у тексті законопроекту, зокрема, у Розділі ІІ “Відсоткові облігації екологічних інвестицій (зелені облігації)”.
Зелені облігації (відсоткові облігації екологічних інвестицій) – це облігації, емісію яких здійснює особа, яка реалізує або фінансує екологічно чистий проект. Кошти від розміщення таких облігацій спрямовуються на фінансування та/або рефінансування витрат екологічно чистих проектів.
В Україні хочуть запровадити зелені облігації (інфографіка)
Хто може реалізувати екологічно чистий проект:
•територіальна громада в особі представницького органу місцевого самоврядування за умови прийняття рішення про реалізацію екологічно чистого проекту із дати набрання чинності таким рішенням;
•уповноважені органи за умови прийняття рішення про реалізацію екологічно чистого проекту або державної цільової програми щодо здійснення екологічних (зелених) інвестицій із дати набрання чинності таким рішенням;
•юридична особа приватного права, у тому числі за проектами, що реалізуються відповідно до договору державно-приватного партнерства.
Фінансувати екологічний проект, за законопроектом, можуть:
•спеціалізована фінансова установа, створена урядом України або іншим спеціально уповноваженим органом – у випадках, визначених законом, яким визначається її правовий статус;
•юридична особа приватного права, зокрема, банк, фінансова установа;
•міжнародні фінансові організації.

Довідка Finance.ua:

  • За розрахунками International Fininace Company запуск ринку “зелених” облігацій дасть змогу Україні залучити $73 млрд до 2030 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас