"Зелені" облігації можуть залучити $73 мільярди інвестицій в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Зелені" облігації можуть залучити $73 мільярди інвестицій в Україну

Енергетика
817
За розрахунком International Fininace Company запуск ринку “зелених” облігацій дасть змогу Україні залучити $73 млрд до 2030 року.
Про це йшлося на презентації “Концепції запровадження ринку “зелених” облігацій” Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України.
“Запуск ринку “зелених” облігацій дасть змогу залучити капітал у різні сфери енергоефективності України. Залучення інвестицій необхідне для виконання цілей Енергетичної стратегії України до 2035 року”, – підкреслив заступник начальника Управління реформування сфери енергоефективності та енергозбереження агентства Держенергоефективності Андрій Фролов.
Він підкреслив, що з чотирьох типів облігацій – стандартних “зелених” із цільовим використанням коштів, дохідних, проектних і сек’юритизованих, для України стандартний тип найбільш підходящий.
“Поки що у нас не зовсім розвинена законодавча база для цих трьох видів, тому ми думаємо зупинитися на першому виді облігацій, який більш пристосований до наших реалій”, – підкреслив Фролов.
Роботу над запуском ринку “зелених” облігацій в Україні розпочато 2018 року. Проектом Кабінету міністрів передбачено введення ринку “зелених” облігацій у два етапи. На першому етапі 2020-2021 років передбачається введення в обіг стандартних “зелених” облігацій як цінних паперів. На другому етапі – 2021-2022 рр. – передбачається створення правових умов та інфраструктури для обігу на ринку інших типів “зелених” облігацій (проектних, дохідних, сек’юритизованих).
“Зелені” облігації – це боргові папери, гроші від розміщення яких спрямовуються виключно на різні екологічні проекти. У 2007 році вперше в світі було випущено “зелених” облігацій на суму 860 млн дол., а 2018 року цей показник становив уже 389 млрд дол.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас