В українські проекти енергоефективності за 5 років інвестували 2,5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В українські проекти енергоефективності за 5 років інвестували 2,5 млрд євро

Енергетика
239
Починаючи з 2014 року в українські проекти з енергоефективності було інвестовано понад 2,5 мільярда євро.
Про це повідомив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук, передає Укрінформ.
“У 2014-15 році ми робили перші кроки в енергоефективності – це стосувалося і законодавства, і підзаконних документів, і роботи з бізнесом, з конкретними інвесторами, для того, щоб відповісти на ті виклики, які перед нами стояли після революції. І нам це вдалося: більш ніж 11 законів ухвалено в парламенті, більш ніж 30 постанов Кабінету Міністрів, як підзаконні акти так і технічні регламенти. Інвестиції, які в результаті цих змін в законодавство зайшли, вимірюються більш ніж в 2,5 млрд євро”, – розповів Савчук.
Він додав, що в основному гроші були вкладені в проекти з відновлюваної електроенергетики, з теплової енергетики і в проекти з енергозбереження.
Савчук підкреслив, що одним з ключових напрямків роботи Агентства залишається розвиток кроссекторального залучення інвестицій в рамках урядової Енергетичної стратегії України до 2035 року.
Нагадаємо, на урядову програму з енергозбереження “теплі кредити” в 2019 році передбачено 1,1 млрд грн, і українцям видали вже понад 700 млн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас