Експерт пояснив, на яке підвищення пенсій розраховувати українцям в 2020 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт пояснив, на яке підвищення пенсій розраховувати українцям в 2020 р

Особисті фінанси
3784
Представляючи оновлений проект держбюджету України на 2020 рік, прем’єр-міністр Олексій Гончарук зазначив, що пенсії в Україні “зростуть, але зростуть не сильно”.
Індексація на рівень інфляції – це максимум, на що можуть розраховувати пенсіонери наступного року, погоджується з прем’єром доктор економічних наук Олексій Плотніков.
“Найкраще, що може зробити цей уряд – індексувати пенсії на рівень інфляції. Тоді просто не знецінюватимуться пенсії. У гіршому разі їх будуть підвищувати на незначну суму, що, з урахуванням зростання інфляції, підвищення тарифів, призведе до знецінення пенсій громадян”, – розповів Плотніков у коментарі сайту “Сьогодні”.
На практиці підвищення пенсійних виплат відбуватиметься раз на квартал, проте багатшими одержувачі не стануть, вважає економіст.
“Раз на квартал будуть підвищувати пенсію, але з урахуванням 10% інфляції на рік, наприкінці року з’ясується, що саме на 10% пенсії зросли, що відповідало інфляції”, – зазначив Плотніков.
На його думку, проект держбюджету на 2020 рік і в цілому не можна назвати “соціальним”.
“Не бачу жодних соціальних спрямувань, особливо в бік пенсіонерів… Там і скорочення загального обсягу субсидій в порівнянні з цим роком, і незрозуміле фінансування доплат вчителям, вихователям дитсадків. У мене з точки зору соціальної орієнтації сподівання невеликі”, – резюмував економіст.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас