Банки бачать в штрафах Нацбанку загрозу своїй репутації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки бачать в штрафах Нацбанку загрозу своїй репутації

Казна та Політика
408
Репутацію банків часто руйнує поширення необ’єктивної інформації, чуток, домислів, негативне або необ’єктивне висвітлення їх діяльності у ЗМІ.
Про це йдеться в дослідженні «Вплив репутації та інших невимірюваних факторів на рішення банків», проведеному «Фінансовим клубом» та агентством стратегічних рішень ShiStrategies.
«Для бізнесу більш значущою загрозою є негативні відгуки клієнтів, а для банку важливіша думка регулятора», – заявила керуюча партнерка ShiStrategies Інна Шинкаренко.
Основними факторами формування репутації фінустанови рецензенти назвали:
  • довіру клієнтів;
  • прозорість та повноту розкриття інформації;
  • якість менеджменту;
  • персональну репутацію керівника і власника;
  • фінансові показники.
«На репутацію компаній та банків більше впливає поширення негативної та необ’єктивної інформації в ЗМІ, чутки, ніж незадовільний бізнес-результат. Як показує практика, хороші результати діяльності не гарантують гарну репутацію», – повідомила Інна Шинкаренко.
Голова правління Піреус Банку Сергій Наумов підтверджує, що багато банків дійсно бояться, що їх покарає регулятор.
Нацбанку бояться ті, в кого немає системи фінансового моніторингу, зазначила голова правління Альфа-Банку Вікторія Михайльо.
«Регулятор, з точки зору фінансового моніторингу, повинен переходити від камеральних перевірок операцій до перевірки систем. І коли регулятор під час перевірки заявляє, що він перевіряє систему фінансового моніторингу та комплаєнсу, він повинен перевіряти зрілість банку і готовність з точки зору ризик-орієнтованого підходу давати червоне або зелене світло тим чи іншим операціям», – повідомила вона.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас