Що буде з цінами на автогаз, бензин та дизель у листопаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з цінами на автогаз, бензин та дизель у листопаді

Особисті фінанси
7414
Золотий сезон для автозаправних мереж минув – попит на пальне падає. На початку листопада ціни на автогаз знизилися на 50 копійок, а на бензин і дизпаливо завмерли. За словами експертів, трейдери не будуть ризикувати підвищувати ціни, якщо на те не буде економічних підстав. Однак є кілька причин, які можуть вплинути на вартість автомобільного палива в листопаді.
“Ціноутворення на пальне визначається двома факторами. Перше – це вартість нафтопродуктів на кордоні, оскільки Україна завозить ¾ всіх нафтопродуктів. Ціни протягом місяця істотно не змінювалися. Друге – курс гривні до долара і євро. Гривня останнім часом трохи ослабла і може слабнути і далі”, – ділиться експерт в енергетичній сфері Геннадій Рябцев.
Вже другий місяць ціна на бензин і дизпаливо залишається приблизно на одному рівні. За весь жовтень змінилася тільки вартість скрапленого газу – він подешевшав на 50 коп./л. Автогаз збавив у ціні через подорожчання у вересні – тепер він повернувся на свої позиції. Якщо порівнювати бензин і дизпаливо на початок і кінець жовтня, то ціни не змінилися.
Невеликі коливання цін спостерігаються по регіонах, зауважує експерт енергоринку Леонід Косянчук. В областях, де купівельна спроможність менше, ціни на стелах АЗС трохи нижчі. Різниця в цінах між регіонами коливається в межах 9-10%.
Не вплинуло на ціни і підвищення спецмит на імпорт до 4%, зазначає Олександр Сіренко, аналітик консалтингової компанії UPECO. Труба, по якій в країну надходив дизель, зупинилася, а трейдери переорієнтувалися на поставки по морю. Сезонні тенденції продовжать впливати на ціни.
“Навігація стає складніше і постачання на зимовий період можуть переорієнтуватися на Білорусь і Росію, але не по трубі, а по залізниці. Це не вплине на ціну, ціна постачання залишиться такою ж”, – говорить Сіренко.
За матеріалами:
Today.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас