Сполучені Штати за рік збільшили інвестиції в штучний інтелект на 120% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сполучені Штати за рік збільшили інвестиції в штучний інтелект на 120%

Технології&Авто
1160
У 2018 році на США приходилось більше інвестицій в штучний інтелект, ніж на всі інші країни разом узяті – 52,3%.
Це встановила глобальна консалтингова фірма з ринку технологій ABI Research, засновуючись на загальнодоступних даних про венчурні інвестиції в ШІ-стартапи по усьому світу.
Виходячи з даних про інвестиції в 2019 році, аналітики стверджують, що розрив між Сполученими Штатами і Китаєм продовжує розширюватися. Очікується, що за підсумками року частка США досягне 70%.
Американські інвестиції в 2018 році склали $9,7 млрд, що на 120% більше, ніж в 2017.
Інвестиції таких компаній,як Cruise Automation, Dataminr, Zoox и Zymergen, сприяли росту, який в 2019 році може збільшитись до $14 млрд.
«США пожинають плоди своєї диверсифікованої інвестиційної ШІ-стратегії. Кращі ШІ-стартапи в США приходять з різних секторів, включно з автономними авто, промисловим виробництвом, автоматизацією робототехнічних процесів, аналізом даних та кібербезпекою. Усі ці стартапи досліджують та інвестують в передові технології глибокого навчання в своїх рішеннях, демократизуючи ШІ для підприємств та кінцевих споживачів», – сказав Ліан Джи Су, головний аналітик ABI Research.
Експерти наголошують, що інвестиції в ШІ в КНР відбулись за дещо іншим сценарієм. В цілому, в країні продовжувало спостерігатися хороше річне зростання в 54%, що склало $7,4 млрд.
З 2016 року ШІ становить собою особливий інтерес в Китаї, особливо в галузі машинного зору, що призвело до створення надзвичайно успішних ШІ-стартапів з великим охопленням ринку і глибокими технологіями, включно із SenseTime, Yitu Technology и CloudWalk. Однією з основних проблем є повільне впровадження ШІ на традиційних підприємствах на внутрішньому ринку. У порівнянні із США та Європою, де витрати на робочу силу і нестача навиків є ключовими проблемами, Китай продовжує користуватись перевагами доступної робочої сили, особливо в промисловому виробництві. Великі підприємства, як і до цього,опираються на звичайний робочий процес і не дуже охоче приступають до цифрового перетворення.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас