Штучний інтелект вперше випробують в повітряному бою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штучний інтелект вперше випробують в повітряному бою

Технології&Авто
703
Агентство перспективних оборонних розробок (DARPA) уклало з вісьмома компаніями угоду на випробування штучного інтелекту у віртуальному повітряному бою. Головна мета випробувань — складання списку вимог до систем, які будуть керувати перспективними безпілотними бойовими літаками, йдеться в повідомленні DARPA.
DARPA веде розробку ШІ для перспективних бойових безпілотників з травня 2019 року за програмою ACE. Згідно з умовами тендеру, система повинна вчитися за аналогією з пілотом-людиною: починати з простих маневрів і поступово дійти до фігур вищого пілотажу.
Передбачається, що ШІ зможе вести бій ефективніше за людину і знизить навантаження на пілота, дозволивши йому ухвалювати тактичні рішення в рамках більш масштабного завдання.
До кінця 2019 року агентство має намір провести попередні випробування системи повітряного бою у віртуальній реальності. Участь у них візьмуть розробки компаній Aurora Flight Sciences, EpiSCI, Heron Systems, Lockheed Martin, Perspecta Labs, physicsAI, SoarTech і дослідницький інститут технологій Джорджії.
Тестування пройде у відкритому авіатренажері FlightGear, наголошується в повідомленні DARPA.
Раніше DARPA оголосило про проведення змагань серед роботів Subterranean Challenge («Підземний виклик»). Ровер переможців буде використаний як основа для створення дослідницького апарату, який зможе вивчати гроти і печери на інших планетах.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас