Депутатів штрафуватимуть за прогули — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутатів штрафуватимуть за прогули

Казна та Політика
286
Сьогодні набрав чинності закон про внесення змін до закону «Про статус народного депутата України», про припинення відшкодування народним депутатам витрат на депутатські повноваження за прогули.
Закон був опублікований у виданні «Голос України» 29 жовтня.
Які кошти видаються депутату і на що:
  • щомісяця видаються кошти для компенсації вартості проїзду;
  • оренди житла або найму готельного номера;
  • відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень, в розмірі місячної заробітної плати народного депутата, що не підлягають оподаткуванню.
Штрафи за прогули без поважних причин – якщо депутат не бере безпосередньої участі в більш ніж 30% голосувань при прийнятті рішень на пленарних засіданнях парламенту або в більш ніж 50% засідань комітету ВР, до складу якого він обраний, то депутату не відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць.

Картки для тих, хто багато витрачає

Перед відкриттям кожного пленарного засідання депутат реєструється за допомогою електронної системи шляхом натискання кнопки “за”.
Якщо депутат не зареєструвався за допомогою електронної системи визначеним цією статтею способом, але протягом пленарного засідання здійснював голосування з питань порядку денного пленарного засідання за допомогою електронної системи, він вважається зареєстрованим з допомогою електронної системи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас