У Європейському інвестиційному банку розповіли про найбільші побоювання інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європейському інвестиційному банку розповіли про найбільші побоювання інвесторів

Фондовий ринок
472
До кінця цього року Україна отримає 450 мільйонів євро для розвитку доріг. Приблизно один мільярд євро Україна отримає наступного року.
Як розповів віце-президент Європейського інвестиційного банку Вазіль Худак в інтерв’ю «НВ Бізнес», є ще безліч технічних, операційних деталей, котрі сильно впливають на втілення інвестиційних проектів.
«Глобальна ситуація така, що через всі ці програми Європейського центрального банку, Центрального банку США тощо, ліквідність висока, тобто грошей в світі дуже багато. Чого саме бракує — це хороших проектів, куди можна вкладати ці гроші, тому питання їх розробки в Україні — ключове. І ще є питання реалізації цих проектів, питання закупівель, і всієї бюрократії навколо документації проектів — ці процедури також потребують удосконалення», – зазначив Худак.
В Україні потрібно розвивати класичну інфраструктуру, але одночасно розвивати інноваційні сфери, які спрямовані на майбутнє — діджиталізація промисловості, роботизація тощо.
Однак інвестори побоюються вкладати кошти в Україну через ситуацію, яка склалася навколо «ПриватБанку».
«Для нас це один яскравий випадок, який стане тестом для Офісу президента і уряду в тому, наскільки вони серйозні щодо озвучених реформ. Я думаю, що дуже багато міжнародних інституцій дивляться на те, як питання навколо ПриватБанку будуть розвиватися, тому що це показник — чи є слова президента реальними намірами, чи лише декларацією… Ситуація з ПриватБанком лякає більше, ніж війна. На війну ми не можемо, на жаль, вплинути. Ситуація з ПриватБанком є індикатором для нас як для фінансової інституції», – зазначив він.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас