Без тварин та дітей: чому орендодавці перебирають квартирантами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без тварин та дітей: чому орендодавці перебирають квартирантами

Нерухомість
2447
У Києві орендувати найдешевшу однокімнатну квартиру коштує 6 тис. грн. Це житло без ремонту, далеко від метро, розповів експерт ринку нерухомості Сергій Костецький.
“Найчастіше у столиці орендують квартири вартістю від 6 до 10 тисяч гривень на місяць. У великих містах переважно знімають житло від 4 до 8 тисяч гривень. Зняти “однокімнатку” біля метро, наприклад, на Позняках коштує мінімум 6,5 тисяч гривень”, – пояснює Костецький.
Найдешевший варіант — оренда кімнати у квартирі. Коштує 2-5 тис. грн.
“Найдешевше жити з господарями. Дорожчий варіант, коли житло орендують кілька квартирантів. Щоправда, власникам вигідніше та безпечніше здавати в оренду цілу квартиру, а не окремі кімнати”, – наголошує експерт.
У Києві на одного потенційного клієнта приходиться по 40 квартир для оренди.
“Багато житла здають в новобудовах. Зазвичай оренда таких квартир коштує дорожче. Там нова техніка, меблі, комунікації. Господарі, щоб мінімізувати втрати, шукають квартирантів без дітей, тварин і шкідливих звичок. Хочуть здати житло програмістам чи людям з постійною грошовитою роботою. Чим кращий ремонт, тим більше вимог до потенційних клієнтів. Чим гірші умови, тим менше вимог”, – пояснює Костецький.
За його словами, сім’ї з дітьми переважно шукають однокімнатні та двокімнатні квартири. Без дітей, неодружені чи студенти можуть орендувати смарт-житло.
“Щороку оренда квартир у середньому дорожчає до 20% у гривні. Ціна безпосередньо залежить від комунальних тарифів, податків на нерухомість”, – резюмує Костецький.
До речі, якщо вам необхідний кредит, але ви бажаєте заощадити свій час. Скористайтеся спеціальним сервісом підбору кредитів від Finance.ua. Переходьте за посиланням. Вибирайте зручний варіант.

Вибрати кредит на квартиру

За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас