День фінансів, 30 жовтня: 💸скасування обмеження в 150 тис., 📈плани щодо лімітів для ФОП, 🚂проект «Київ S-Bahn» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 30 жовтня: 💸скасування обмеження в 150 тис., 📈плани щодо лімітів для ФОП, 🚂проект «Київ S-Bahn»

1057
Вівторок, 30 жовтня. Про обмеження і ліміти:
Заборона на вирубку лісу в Карпатах. Рада ухвалила закон, яким забороняється суцільна вирубка ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону. Закон удосконалює заходи з охорони ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону.
Ще один крок валютної лібералізації. Національний банк скасовує обмеження на купівлю іноземної валюти та банківських металів фізичними особами. Вже з 5 листопада про ліміт у 150 тис. грн за день можна забути. За оцінками Національного банку, ці послаблення не матимуть істотного впливу на валютний ринок.
Плани підвищити ліміти для ФОП. Депутати внесли на розгляд парламенту законопроект про підвищення лімітів для ФОП. Пропонують для 1, 2 і 3 групи підвищити ліміти до 1 мільйона, 5 мільйонів і 10 мільйонів гривень відповідно. А також встановити 0% податку для підприємців 1 групи, які надають побутові послуги.
Більша зарплата – більша ставка військового збору. Депутати ВР також пропонують запровадити диференційовану шкалу військового збору. Пропонується встановити наростаючу шкалу ставок військового збору залежно від розміру середньомісячного доходу громадян. Наприклад, 0,5% – для доходів, що не перевищують розмір мінімальної зарплати, а для доходів в обсязі від 100 000 000 грн і більше буде 10,0%.
Водночас, у Мінфіні підтримують ідею зменшення податків на зарплату. Міністерство фінансів підтримує ідею про зниження податку на доходи фізосіб і ЄСВ, однак поки що можливості для здійснення цих кроків немає, повідомляє міністр фінансів Оксана Маркарова. А ось податок на нерухомість і на землю в міністерстві хочуть підвищувати.
Всім вийти з тіні!… На перекур. Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет заявив, що в уряді планують боротися з тіньовим обігом сигарет і алкоголя. Для цього запустили проект, який повинен принести в бюджет додатково 5-10 млрд грн на рік. За його словами, зараз до 50% алкоголю і 10% сигарет перебувають у тіні.
«Київ S-Bahn» від Мінінфраструктури. Міністерство інфраструктури хоче реалізувати проект «Київ S-Bahn». Метою проекту називають об’єднання приміських залізничних станцій з Києвом. Планується, що вся система і міський транспорт Києва працюватимуть за єдиним квитком.
“Екологічно чисті” облігації. Верховна Рада зареєструвала законопроект, яким передбачається запровадження зелених облігацій в Україні та встановлення правил для екологічних інвестицій. Нагадаємо, зелені облігації – це облігації, емісію яких здійснює особа, яка фінансує екологічно чистий проект. Хто зможе реалізувати такий проект дивіться тут.
🏘️ Інвестуєте в нерухомість і не хочете обмежувати себе тільки Україною? Рекомендуємо відвідати EE Real Estate Forum & Project Awards 2019. 26 листопада 2019 року українські та закордонні девелопери, інвестори, розробники, архітектори, представники провідних консалтингових і брокерських компаній розкажуть про те, як реалізувати успішні проекти у сфері нерухомості. Зареєструватися і придбати квиток вже можна на сайті форуму.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас