Мінінфраструктури планує залучити до $20 млн інвестицій на концесії п'яти регіональних вокзалів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури планує залучити до $20 млн інвестицій на концесії п'яти регіональних вокзалів

Фондовий ринок
129
Міністерство інфраструктури України планує залучити $18-20 млн інвестицій за рахунок концесії вокзалів Дніпра, Харкова, Миколаєва, Хмельницького та Чопа.
Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в ході Першого інвестиційного форуму RE:think. Invest in Ukraine в Маріуполі.
Він зазначив, що від концесії залізничного вокзалу в Дніпрі планується залучити близько $8 млн інвестицій, а від передачі в концесію вокзалу Харкова – близько $5,6 млн інвестицій.
На продемонстрованому в ході презентації Криклія слайді зазначається, що на третьому місці, за оцінками Мінінфраструктури, перебуває вокзал Хмельницького, де від концесії очікують залучити $1,9 млн, а вокзали Миколаєва та Чопа планується передати в концесію за $1,4 млн кожен.
За даними Мінінфраструктури, на харківському вокзалі щорічно обслуговується 5,7 млн пасажирів, на вокзалі Хмельницького – 1,6 млн пасажирів, на вокзалі Дніпра і Миколаєва – по 1,2 млн пасажирів, а на вокзалі Чопа – 0,08 млн пасажирів.

Довідка Finance.ua:

  • У середині жовтня Мінінфраструктури погодив перелік залізничних вокзалів, які будуть аналізувати експерти Світового банку на предмет їх передачі в концесію, зокрема це стосується вокзалу в Харкові, Дніпрі, Вінниці, Запоріжжі, Івано-Франківську, Хмельницькому та Миколаєві.
  • У планах АТ “Укрзалізниця” здати перші вокзали в концесію вже в кінці 2020 року – на початку 2021 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас