Виведення з ПриватБанку 5,5 мільярда доларів: У ЄБРР очікують активізації розслідування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виведення з ПриватБанку 5,5 мільярда доларів: У ЄБРР очікують активізації розслідування

Фондовий ринок
1102
У Європейському банку реконострукції та розвитку заявили, що очікують на активізацію розслідування справ про виведення з ПриватБанку близько 5,5 мільярда доларів ексвласниками.
Про це у коментарі Громадському в кулуарах інвестиційного форуму у Маріуполі заявив віцепрезидент ЄБРР Алан Пію.
За його словами, у ЄБРР вітають заяву Офісу президента щодо того, що ПриватБанк не може повернутися до колишніх власників, але необхідно подивитися, як це буде реалізовано на практиці.
“Друга річ. Наскільки ви знаєте, менеджмент ПриватБанку ініціював низку позовів, зокрема у Британії та Україні для того, щоб повернути активи, які були виведені з банку.
Нещодавно у Лондоні ухвалили дуже важливе рішення, яке підтверджує, що справа підпадає під британську юрисдикцію. В Україні також є справи, які знаходяться у різних державних інституціях і ми очікуємо, що ці інституції зроблять те, що необхідне для прогресу в цих справах в Україні”, – заявив Пію.
Він додав, що НАБУ, Генпрокуратура та СБУ не є судами, на які уряд не може чинити тиску, тому в ЄБРР очікують на активізацію роботи з розслідування справ щодо виведення з ПриватБанку близько 5,5 мільярда доларів.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас