ЄС запропонував схему транзиту російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС запропонував схему транзиту російського газу

Енергетика
1174
Європейська сторона запропонувала схеми, відповідно до яких Україна та Росія підпишуть договір про транспортування газу.
Про це під час прес-конференції поінформував міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель.
“У мене є враження, що ми рухаємося у позитивному напрямку. Європейські партнери запропонували схеми, за якими може бути підписано два договори: договір про інтерконектор та договір про транспортування. Ми повністю підтримуємо наших партнерів, зважаючи на чітку позицію України щодо забезпечення безпеки постачання у регіоні, забезпечення стабільного постачання на європейські ринки, а також стабільних обсягів, що необхідні для роботи газотранспортної системи”, – сказав міністр.
За його словами, українська сторона повністю підтримує позицію європейських партнерів та продовжує діяльність щодо приведення українського законодавства у відповідність до європейського і створення незалежного оператора ГТС.
“Він (незалежний оператор – ред.) буде підписувати ці договори. Ми дійсно працюватимемо у рамках європейського законодавчого поля”, – відзначив Оржель.
Російська сторона, у свою чергу, порушувала питання юрисдикції арбітражів та обсягів поставки газу, поінформував міністр.
“Це елемент пакетної позиції. Разом з тим я хочу підтвердити, що питання транзитного договору не напряму пов’язане з іншими пакетними домовленостями. Якщо ми говоритимемо про інші пакетні домовленості, вони мають бути побудованими на двосторонніх інтересах”, – додав Оржель.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас