Amazon може оскаржити надання Пентагоном контракту на $10 млрд компанії Microsoft — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon може оскаржити надання Пентагоном контракту на $10 млрд компанії Microsoft

Фондовий ринок
545
Компанія Amazon подумує над тим, щоб оскаржити рішення Міністерства оборони (Пентагону) про надання компанії Microsoft контракту на розробку хмарних технологій на 10 млрд доларів.
Про це повідомляє Reuters.
Юридичні експерти, аналітики та консультанти вважають оскарження цілком імовірним, особливо після того, як президент США Дональд Трамп публічно висміював заявку Amazon на контракт.
У липні Трамп заявив, що його адміністрація переглядає заявки Amazon після скарг інших компаній. Крім того, Трамп неодноразово атакував Amazon та його засновника Джеффа Безоса – власника видання Washington Post, яке критикує президент США.
Експерти вважають, що у компанії є два основні варіанти дій: перший — оскаржити рішення в Рахунковій палаті США, яка виконує функції аудиту та має повноваження припинити реалізацію угоди; другий — звернутися до Федерального претензійного суду США.
Ще один можливий варіант — подати протест в Міноборони, проте, малоймовірно, що компанія обере цей шлях.
Amazon може оскаржити рішення Міноборони США протягом трьох календарних днів. У разі оскарження відомство має пояснити, чому обрали Microsoft для цього контракту. Після отримання відповіді від Пентагону у компанії буде ще п’ять днів, щоб звернутися до Рахункової палати.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас