Кисень до органів будуть доставляти водорості в крові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кисень до органів будуть доставляти водорості в крові

Світ
702
Нетрадиційний спосіб отримати кисень, не вдихаючи повітря, розробили дослідники з Університету Людвіга-Максиміліана. Вчені з’ясували, що водорості, поміщені в організм людини, можуть виробляти кисень і живити ним органи. Використання таких водоростей в якості місцевих кисневих фабрик, наприклад, в мозку людини може зробити переворот у терапії інсультів або інших пошкоджень мозку, до яких призводить кисневе голодування.
«Спочатку це звучить дуже забавно, – говорить нейробіолог С’юзан Озугур. – Але це працює, то чому б і ні? Я думаю, що у відкриття є великий потенціал». Її колега Ханс Страка озвучив вельми футуристичний спосіб застосування водоростей – будучи поміщеними в кров космонавтів, вони допоможуть їм краще справлятися з далекими космічними перельотами і споживати менше кисню з навколишнього повітря.
В ході експериментів Страка, Озугур і їхні колеги барботували кисень у відрубані голови пуголовків, щоб зберегти активність нервових клітин. Але одного разу в бесіді з ботаніками у Страки з’явилася ідея використовувати для подачі кисню водорості. «Я б не назвав це божевільною ідеєю. Швидше, нетрадиційною, скажімо так», – говорить він.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас