Банкірам, які привласнили 20 млн грн, повідомили про підозру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкірам, які привласнили 20 млн грн, повідомили про підозру

Кримінал
796
Правоохоронці Києва повідомили про підозру трьом посадовцям банку, які привласнили понад 20 млн грн, – повідомляє прес-служба Національної поліції України.
«Правоохоронці встановили, що протягом 2015-2017 років троє посадових осіб банку вступили в злочинну змову з іншим товариством і надали кредитні кошти під неіснуючу заставу, а саме машини для формування пластичних матеріалів (екструдер)», — йдеться в повідомленні.
Однак при наданні кредиту із заставою співробітник Національного банку під час інспекційної перевірки підтвердив наявність заставного майна, а також стан та умови зберігання. Тим самим він разом із співробітниками банку вніс в офіційні документи неправдиві відомості про предмет застави. У подальшому зловмисники вивели кредитні кошти через три підконтрольні товариства з обмеженою відповідальністю, а гроші банку витратили на власні потреби.
«Слідчі столичної поліції повідомили фігурантам про підозрі у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб) УК України”, — відзначили в поліції.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас