Голова "Нафтогазу" проти заборони на приватизацію ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова "Нафтогазу" проти заборони на приватизацію ГТС

Фондовий ринок
425
Голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв проти того, щоб включати в законопроект про відокремлення газотранспортної системи від НАК норму про заборону її приватизації або передачі в концесію.
“Я вважаю цю ідею не просто шкідливою, а кардинально неправильною. Ми як “Нафтогаз” будемо пропонувати зберегти можливість залучення західного партнера, як на рівень оператора, так і на рівень “МГУ”, зберігши право за Верховною Радою ухвалювати рішення про вибір такого партнера і про умови входу в це партнерство”, – сказав він.
Коболєв підкреслив, що ухвалення рішення про можливе партнерство все одно залишається за народними депутатами, тоді як реалізація ініціативи лідера “Батьківщини” Юлії Тимошенко підірве довіру до нової влади з боку міжнародних партнерів.
“У такій ситуації (без законодавчо закріпленої заборони – ред.) депутати матимуть можливість ухвалити те рішення, яке вважатимуть за потрібне. Не захочуть – не погодять. Кабмін без них цього зробити не зможе. Тому ми будемо наполягати саме на такому варіанті”, – зазначив голова НАК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас