Для київської підземки закуплять близько 50 нових вагонів за 50 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для київської підземки закуплять близько 50 нових вагонів за 50 млн євро

Казна та Політика
624
На пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про поповнення парку рухомого складу столичного метрополітену новими сучасними вагонами.
Про це повідомляє прес-служба Київради.
“Торік Київським метрополітеном перевезено майже 500 мільйонів пасажирів. Інвентарний парк вагонів налічує 821 одиницю. Щоденно в годину «пік» на лінії випускається 546 вагонів. Зважаючи на попит даного виду транспорту, місту необхідні додаткові одиниці”, – ідеться в повідомленні.
Столиця має намір придбати до 50 новеньких вагонів на загальну суму до 50 мільйонів євро.
У мерії кажуть, це забезпечить більш якісне та швидке переміщення містом. А також дозволить зменшити навантаження на наземний транспорт, що у свою чергу покращить екологічну ситуацію в столиці.
Планується, що кошти на придбання рухомого складу метрополітену, у рамках відповідної угоди, надасть Європейський банк реконструкції та розвитку.
Також, за рахунок проекту модернізації міського транспорту Києва шляхом залучення коштів від ЄБРР планується придбати 40 сучасних модульних трамвайних вагонів довжиною 30-34 метри. Міжнародна фінансова інституція може профінансувати 70 млн євро.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас