Українцям розповіли про нову процедуру отримання автономерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям розповіли про нову процедуру отримання автономерів

Особисті фінанси
11763
В Україні планують відмовитись від видачі номерних знаків у держустановах, а дозволити громадянам самостійно отримувати їх за техпаспортом.
Про це під час брифінгу розповів заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.
За його словами, таке нововведення запрацює після ухвалення Верховною Радою змін до закону щодо спрощення процесу присвоєння та видачі номерних знаків.
“Це буде значно простіше, значно зручніше для людини, оскільки можна буде обирати не той номерний знак, який фізично перебуває в тому сервісному центрі, а той номерний знак, який ще не зайнятий і не встановлений на інші транспортні засоби. Відкривається величезна можливість для вибору”, – сказав Сергій Гончаров.
Де можна буде придбати номери:
  • у будь-якому з підприємств, які їх виготовляють,
  • обрати будь-який вільний номерний знак можна буде з технічним паспортом на руках.

Cервіс оформлення електронних полісів автоцивілки

Сергій Гончаров виділив такі позитивні сторони нововведення:
  • водії без перешкод зможуть обрати номерний знак, їм не доведеться чекати, якщо у сервісному центрі відсутні знаки потрібного регіону,
  • державі більше не доведеться купувати номерні знаки, витрачати гроші на їх транспортування та зберігання у сервісних центрах.
“Виграє громадянин, виграє держава і виграє бізнес. Завдяки цьому відкривається величезне вікно можливостей для невеличких, середніх підприємств займатися виготовленням номерних знаків. Головна вимога – такі номерні знаки повинні відповідати державному стандарту” – додав він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас