Стало відомо, хто купує Vodafone Україна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, хто купує Vodafone Україна

Фондовий ринок
3779
Антимонопольний комітет дозволив азербайджанській компанії Bakcell купити мобільного оператора Водафон Україна.
Про це повідомив глава АМКУ Юрій Терентьєв.
“Дали дозвіл ТОВ Бакселл на купівлю Водафон Україна”, – сказав він.
Компанія Bakcell – оператор мобільного зв’язку та провідний провайдер мобільного інтернету в Азербайджані. Вона була заснована в 1994 році і була спільним підприємством уряду і приватної ізраїльської компанії GTIB.
Точних відомостей про те, хто є основним власником Bakcell, немає.
Мережа Bakcell, що складається з понад 7,5 тис базових станцій, охоплює 93% території (виключаючи окуповані території) і 99% населення Азербайджану. Компанія обслуговує понад 3 млн осіб.
Vodafone Ukraine обслуговує 19,7 млн ​​абонентів. Чистий прибуток ВФ Україна в 2018 році склав 1,8 млрд грн, дохід – 12,8 млрд грн.
Компанія входить до групи МТС (через дві проміжні юрособи – люксембурзьку Allegretto Holding S.a.r.l. і нідерландську Preludium B.V.), в якій мажоритарним акціонером є бізнесмен Володимир Євтушенков.
Раніше повідомлялося, що з 1 травня українцям дозволили змінювати оператора без зміни номера. Мобільні оператори України запустили послугу з перенесення номерів.
Нагадаємо, абонентів мобільного зв’язку в Україні в 2018 році нарахували близько 54,7 млн ​​- більш ніж на десять мільйонів більше, ніж населення країни.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас