Як нараховуватимуть субсидії у 2020 році - роз'яснення Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як нараховуватимуть субсидії у 2020 році - роз'яснення Мінсоцполітики

Казна та Політика
1856
Зміна розміру обов’язкового платежу у формулі субсидії з 15% до 20% почнеться з травня 2020 року і торкнеться 150 тисяч домогосподарств.
Про це сказав заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко на брифінгу в середу.
Чиновник повідомляє, що частина домогосподарств отримають збільшення відсотку платежу.
“Наприклад, якщо таке домогосподарство при доході в 5 тис. грн. на особу платило 20,5%, то вони будуть платити 26%. Якщо ми говоримо про домогосподарство, яке отримувало доходи на рівні 1600 грн на особу, то в поточному режимі вони платять 6,5%, що становить 103 грн. Після змін вони будуть платити 8,5% , що становитиме аж 138 грн. Ті домогосподаства, які мають менші доходи, більше захищені”, – сказав Музиченко.
Кого торкнеться так зване збільшення обов’язкового платежу при отриманні субсидії:
  • 4% отримувачів субсидій,
  • решта категорій отримувачів, які мають дохід на рівні прожиткового мінімуму, не відчують змін.
За його словами, при базовому співвідношенні, яке діє на сьогодні в формулі, це коли при доході в два прожиткових мінімуми домогосподарство сплачує 15%, в середньому в програмі сім’ї сплачують менше 10%.

Як заощадити на комуналці

“Я хочу звернути увагу на те, що середній відсоток обов’язкового платежу в 16% мали громадяни з доходом більше 2,5 прожиткових мінімуми на кожну особу в домогосподарстві, житлову субсидію в цьому випадку отримували лише 4% одержувачів. Тому, коли ми бачимо інформацію в ЗМІ стосовно того, що мільйон домогосподарств буде позбавлено права на субсидію і так далі, то ми чітко можемо сказати, що вплив відповідне рішення буде мати лише на оцю категорію населення”, – пояснив Музиченко.
Музиченко також зазначив, що в найближчий опалювальний сезон додаткових обмежень і змін в системі не буде. Виняток – спрощення оформлення субсидій для деяких категорій населення.
“У цьому сезоні право на субсидію отримають близько 4 млн домогосподарств, що відповідає минулому опалювального сезону”, – зазначив заступник міністра.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів України на засіданні 20 жовтня спростив призначення субсидій окремим категоріям: дитячим будинкам сімейного типу, військовослужбовцям, громадянам старше 60 років.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас