Гончарук допускає проблеми з опаленням у кількох міст в разі припинення "Газпромом" транзиту газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончарук допускає проблеми з опаленням у кількох міст в разі припинення "Газпромом" транзиту газу

Енергетика
458
Необхідність переведення газотранспортної системи України в інший режим роботи в разі припинення Росією транзиту газу з 1 січня 2020 року може викликати тимчасові проблеми в деяких невеликих українських містах, проте уряд працює над вирішенням цього питання, заявив прем’єр Олексій Гончарук.
“У деяких міст невеликих можуть бути тимчасові проблеми. Ми про них наперед знаємо, наперед думаємо. Тому, думаю, ніяких позаштатних історій у нас не буде”, – сказав глава уряду на брифінгу в Києві в середу.
Гончарук підкреслив, що в цілому Україна до опалювального сезону готова і накопичила достатні запаси природного газу в сховищах.
“Підстав вважати, що у нас будуть якісь незаплановані проблеми – їх немає”, – запевнив прем’єр.
Крім того, він наголосив на ролі вугільної генерації, зокрема “Центренерго”, в умовах підготовки до опалювального сезону, а також вимушеного перенесення на три місяці запуску першого блоку Хмельницької АЕС.
“Зокрема, нам дуже важливо максимально збільшити потужність “Центренерго” як великого вугільного генератора. Ми над цим активно працюємо. Важливо, щоб максимум наших енергогенеруючих компаній і підприємств цієї зими були в максимальній бойової готовності – в хорошому сенсі”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас