Як здійснюється перерахунок виплат пенсіонерам, які працюють — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як здійснюється перерахунок виплат пенсіонерам, які працюють

Особисті фінанси
71423
Українським пенсіонерам, які працюють після виходу на пенсію, автоматично перераховують виплати.
Про це повідомляє Пенсійний фонд України.
Порядок цього перерахунку затверджується частиною IV ст. 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.
Коли і кому перерахують:
Щороку з 1 квітня Пенсійний фонд має проводити перерахунки пенсій автоматично без додаткового звернення. Виплати перераховують тим пенсіонерам, які на 1 березня набули право на проведення перерахунку пенсії з дорахуванням страхового стажу або страхового стажу і заробітку.

Друга пенсія з Приват24

Порядок перерахування:
•Для особи, що продовжувала працювати після призначення пенсії, перерахунок проводиться з урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення пенсії незалежно від перерв у роботі. Перерахунок пенсії проводиться із заробітної плати (доходу), з якої обчислена пенсія. За бажанням пенсіонера перерахунок проводиться із заробітної плати за періоди страхового стажу із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу), який враховувався під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії.
•Для особи, що після призначення пенсії має менш як 24 місяці страхового стажу, перерахунок проводиться не раніше ніж через два роки після призначення з урахуванням страхового стажу після її призначення та заробітної плати, з якої призначено пенсію.
•Якщо пенсіонер, який продовжував працювати, набув стажу, достатнього для обчислення пенсії (тобто 35 років страхового стажу для чоловіків, 30 років – для жінок), за його заявою проводиться відповідний перерахунок пенсії незалежно від того, скільки часу минуло після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, з урахуванням заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію.

Довідка Finance.ua:

  • У третьому кварталі 2019 року розмір середньої пенсії українців склав 3019 гривень.
  • За даними опитування компанії Research & Branding Group, повністю задовольнити потреби українського пенсіонера може пенсія розміром в 11041 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас