Українській залізниці необхідно інвестицій на 20% більше, ніж польській — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українській залізниці необхідно інвестицій на 20% більше, ніж польській

Фондовий ринок
506
Українська залізниця потребує щорічно інвестицій на 108 млрд грн ($4,2 млрд), що на 20 млрд грн ($795 млн) або майже на 20% більше, ніж інвестиції на залізницю Польщі, повідомив член правління «Укрзалізниці» Ремігіуш Пашкевич, передає прес-служба держкомпанії. І це при тому, що польська залізнична інфраструктура, яка майже еквівалентна по довжині українській, перебуває в набагато кращому стані.
За його словами, наразі інфраструктура потребує того рівня капітальних інвестицій, який дозволить на базовій мережі (близько 19 тис. км) відновити її технологічні параметри.
«Сьогодні у нас приблизно 5 тис. км базової мережі характеризуються простроченою зношеністю і потребують реконструкції. Додайте до цього ще й інвестиції в автоматизацію залізниці», – зазначив він.
Разом з тим член правління «Укрзалізниці» розкритикував рішення уряду стягувати з «Укрзалізниці» податок на землю.
“Це абсурд. Податок на землю під інфраструктурою повинен бути «нуль», і це повинно бути закріплено на законодавчому рівні. Ми спілкуємося з цього приводу з представниками політичного істеблішменту, пояснюємо нашу позицію», – підкреслив Пашкевич.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас