Державна митна служба планує запустити електронний реєстр отримувачів гуманітарної допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державна митна служба планує запустити електронний реєстр отримувачів гуманітарної допомоги

Казна та Політика
86
Державна митна служба планує запустити електронний реєстр отримувачів гуманітарної допомоги. Про це під час брифінгу заявив голова Державної митної служби Максим Нефьодов. “Хочеться зробити повністю електронний реєстр, де ми будемо бачити, хто отримує, що отримує, від кого і наскільки часто”, – сказав він.
За інформацією Нефьодова, щонайменше половина благодійних вантажів в’їжджає в Україну як товарний експорт, тому відправник отримує повернення ПДВ. За його словами, зараз питанням отримання гумдопомоги відає комісія при Мінсоцполітики. Нефьодов додав, що реєстр можуть запустити як пілотний проект при Кабміні за рахунок грантових коштів.
10 жовтня правоохоронці блокували масштабну протиправну схему ввезення в Україну великих партій товарів відомих марок за підробленими документами. Оперативники встановили, що підприємці-імпортери ввозили товари з ЄС під виглядом секонд-хенду. У Києві правоохоронці вилучили контрабандний брендовий одяг на майже 100 млн грн. Всього було проведено 40 обшуків в Київській, Львівській, Тернопільській та Дніпропетровській областях за адресами діяльності підприємств-імпортерів, місцем проживання їх керівників, а також організаторів протиправної схеми. Слідчі отримали документацію, яка свідчить про проведення нелегальної угоди.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас