Гонтарева назвала ПриватБанк при Коломойському «пірамідою гірше МММ» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева назвала ПриватБанк при Коломойському «пірамідою гірше МММ»

Фондовий ринок
1072
Колишня глава Національного банку Валерія Гонтарєва назвала “театром абсурду” заяву олігарха і екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського про намір отримати $2 млрд компенсації за націоналізацію фінустанови. Про це Гонтарева висловилася телеканалу “Прямий”.
“Банк був порожньою пірамідою гірше МММ. Там не те що капіталу, а там активів не було. На сьогоднішній день 217 млрд грн неповернених кредитів, виданих пов’язаним з акціонерами особам. Уже мене немає два з половиною роки, банк в державних руках вже майже три роки. Не виплачено жодної копійки за цими кредитами, жодної. Тобто ми постійно говоримо, що держава внесла 155 млрд грн, а насправді колишні власники винні ПриватБанку 217 млрд грн”, – сказала вона.
Також Гонтарева заявила, що не знає, про яку компенсацію Коломойському йдеться.
“Ми говоримо діру. З діри гроші отримати неможливо. Ось є діра, а є гроші. Я навіть не знаю, про які $2 млрд… Це нонсенс і черговий театр абсурду, який я навіть не хочу обговорювати”, – додала вона.
Нагадаємо, ПриватБанк націоналізували в кінці 2016 року. Докапіталізація від держави склала тоді 155 млрд грн. Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що не відкидає повернення Приватбанку Ігорю Коломойському, проте в судовий процес втручатися не буде.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас