Європейські фондові ринки зростають на тлі невизначеності навколо Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські фондові ринки зростають на тлі невизначеності навколо Brexit

Фондовий ринок
174
Фондові індекси країн Західної Європи помірно підвищуються в понеділок на тлі невизначеност навколо виходу Великобританії з Європейського союзу (Brexit).
Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 до 12:32 зріс на 0,29% і склав 392,98 пункту.
Британський індекс FTSE 100 піднявся на 0,02%, німецький DAX – на 0,51%, французький CAC 40 – на 0,03%. Іспанський індикатор X 35 і італійський FTSE MIB додали 0,37% і 0,31% відповідно.
Слухання в Палаті громад, на яких депутати мали винести вердикт щодо узгодженої прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном з ЄС оновленої угоди про вихід країни з блоку, ознаменувалися жорстким протистоянням парламентаріїв і прем’єра.
У той час як Джонсон наполягав на тому, що всіма силами буде домагатися виходу Великобританії з ЄС 31 жовтня, депутати зажадали від нього вимагати від Брюсселя відтермінування.
Відповідну поправку, відому як “поправка Летвіна” (по імені члена Палати громад Олівера Летвіна, який запропонував її), схвалили 322 депутати, проти висловилися 306 осіб.
Голова Європейської ради Дональд Туск повідомив, що отримав листа з проханням британської сторони про перенесення Brexit, тому починає консультації з лідерами країн ЄС.
“Запит про відтермінування щойно надійшов. Тепер я почну консультації з лідерами країн ЄС щодо того, як реагувати”, – написав Туск на своїй сторінці в Twitter.
Фунт стерлінгів зміцнився, відігравши понесені раніше втрати, а британський ринок акцій стабілізувався на тлі надій на те, що Великобританії вдасться уникнути виходу з Євросоюзу без угоди, пише MarketWatch. У лідерах зростання опинилися акції банків. Ціна паперів Barclays Plc зросла на 0,6%, Lloyds Banking Group Plc – на 2,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас