Україна узгодила план дій щодо другого траншу макрофіну ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна узгодила план дій щодо другого траншу макрофіну ЄС

Казна та Політика
315
Міністр фінансів України Оксана Маркарова заявила, що домовилася з виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії з питань економіки, єврокомісаром з фінансових справ Валдісом Домбровскісом про план дій щодо другого траншу макрофінансової допомоги.
“Домовилися з Валдісом Домбровскісом про план дій щодо другого траншу макрофіну, де вже виконано всі умови, крім однієї, і де ще залишається шанс отримати кошти в цьому році. А також обговорили питання фінансування на 2020 рік”, – написала Маркарова у Facebook за результатами триденного візиту української делегації до США.
Маркарова зазначила, що українська делегація обговорила з головою Паризького клубу кредиторів Оділь Рено-Бассо поглиблення співпраці між Мінфіном та Казначейством Франції, а також посилення інвестиційних проєктів.
Із президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Сумою Чакрабарті представники України, за словами міністра, “пораділи рекорду в 1 млрд євро проєктів вже за 10 місяців 2019 року і звірили годинники інвестицій ЄБРР в Ощадбанк”.
Крім того, під час візиту до США пройшли перемовини з МВФ. “Разом з місією зустрілись як з директором Європейського департаменту Полом Томсеном, так і новою очільницею МВФ, але гарним партнером України з часів своєї роботи в Світовому банку Крісталіною Георгієвою. Чекаємо місію в Києві найближчим часом”, – додала Маркарова.
Вона також зазначила, що Мінфін домовився про продовження співпраці з Міністерством фінансів Нідерландів, про що укладено меморандум із міністром Вопке Гекстрою.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас