Tesla дозволили складати електромобілі в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla дозволили складати електромобілі в Китаї

Фондовий ринок
2730
Влада Китаю додала компанію Tesla до урядового списку схвалених автовиробників. Це означає, що американці отримали схвалення на складання своїх електрокарів у цій країні.
Про це повідомляє Reuters.
За його даними, відповідний сертифікат вже видано Tesla. Тепер компанія може починати виробництво своїх автомобілів в Китаї в будь-який час. Будівництво свого заводу на півдні Китаю американська компанія Tesla розпочала в січні нинішнього року. Підприємство буде носити назву Gigafactory.
Це перший завод Tesla, яки розташований не в США. Спочатку з конвеєра підприємства почнуть сходити седани Tesla Model 3 і нові кросовери Tesla Model Y.
Очікується, що складання перших електрокарів почнеться вже в кінці нинішнього року. Завдяки заводу американська компанія зможе продавати свою продукцію в Китаї без сплати тарифу в розмірі 25%. Китайська влада вже кілька років всіляко сприяє розвитку домашнього ринку електричних машин через дуже складну екологічну ситуацію у великих містах.
Крім того, уряд підтримує місцевих виробників, щоб вони могли конкурувати з іноземними компаніями. Tesla Motors, орієнтована на виробництво електромобілів, заснована в 2003 році.
З 2008 р. поставляє на ринок спортивну машину Tesla Roadster. У 2012 р. компанія представила седан Model S. Штаб-квартира виробника розташована в місті Пало-Альто, Каліфорнія. Штат компанії налічує більше двох тисяч осіб.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас