Virgin Galactic хоче збільшити вартість квитків для космотуристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Virgin Galactic хоче збільшити вартість квитків для космотуристів

Світ
336
Зі слів генерального директора Virgin Galactic Джорджа Уайтсайдса, сказаних на Міжнародному симпозіумі для приватних і комерційних космічних польотів, ціна квитка в космос для перших клієнтів Virgin Galactic на суборбітальних SpaceShipTwo, імовірно, збільшиться.
З моменту появи у продажу в 2004 році понад 600 потенційних космічних туристів придбали квитки на короткі рейси на шестимісному космічному літаку. У той час ціна квитка становила 200 000 доларів, і засновник Virgin Galactic сер Річард Бренсон сказав, що комерційні польоти почнуться протягом трьох років.
У 2013 році Virgin Galactic підняла ціну на квиток до 250 000 доларів – цього разу припускаючи, що перші космічні туристи зможуть полетіти в 2014 році. Але 31 жовтня 2014 року випробування SpaceShipTwo Unity закінчилося трагедією: космічний корабель розвалився під час силового випробування. В результаті чого один пілот загинув, а інший отримав важкі травми. Крім двох успішних пілотованих випробувальних польотів пасажири на SpaceShipTwo не літали, і очікування навіть спонукало деяких власників квитків поросити повернення коштів.
Зараз Virgin Galactic планує почати оплачені польоти приблизно в 2020 році, але компанія побоюється оголошувати більш конкретні строки після декількох років затримок. І хоча кінцева мета космічного туризму Virgin Galactic – зробити космічні польоти все доступнішими, ціни на квитки повинні піднятися, перш ніж компанія зможе зробити їх більш доступними, сказав Уайтсайдс.
«Я думаю, що має пройти кілька років, перш ніж ціни на квитки впадуть нижче ніж $ 60 000», – сказав Уайтсайдс.
“Ми очікуємо, що зі збільшенням продажів квитків ціна на них зросте. Ми насправді віримо, що недооцінили вартість квитків в перші роки, тому я думаю, що ціна буде поступово зростати. Але потім в якийсь момент, очевидно, на нашу з Річардом думку, необхідно буде знизити цю ціну, щоб вона була більш доступною для більшої кількості людей», – додав він
Уайтсайдс не уточнив плановану вартість квитків або коли конкретно Virgin Galactic планує підняти ціну. Щойно Virgin Galactic розширить свою комерційну діяльність, компанія зможе знизити експлуатаційні витрати, тим самим знизивши вартість місця в SpaceShipTwo.
Компанія прогнозує, що в 2020 році вона втратить 104 мільйони доларів, а свою програму космічного туризму вона почне з нуля, але очікує, що до 2021 року вона досягне беззбитковості, а до 2023 року заробить близько 274 мільйонів доларів, згідно зі звітом Virgin Galactic від грудня 2018 року.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас