Голова Нацбанку розповів про переговори з МВФ у Вашингтоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Нацбанку розповів про переговори з МВФ у Вашингтоні

Казна та Політика
675
Українська делегація продовжує переговори про нову довгострокову програму співпраці з Міжнародним валютним фондом.
Про це повідомив голова Національного банку України Яків Смолій у Twitter, коментуючи відповідні фотографії з Вашингтона, куди українська делегація вирушила для участі в щорічних зборах МВФ та Світового банку.
«Перша із зустрічей з МВФ відбулася сьогодні. Разом з керівниками Міністерства фінансів та Міністерства економки спілкувалися із заступником директора МВФ Девідом Ліптоном. Переговори про нову довгострокову програму співпраці тривають», – написав голова НБУ.
Також він повідомив про ще одну важливу зустріч – з віце-президентом Світового банку по регіону Європи та Центральної Азії Сирілом Мюллером.
За словами Смолія, пріоритети України та Світового банку – очищення банківського сектору України від непрацюючих кредитів як один з необхідних кроків для пожвавлення кредитування бізнесу – збігаються.

Довідка Finance.ua:

  • Чергова оціночна місія МВФ працювала в Києві з 12 по 26 вересня. За підсумками місії в МВФ заявили, що обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування для України продовжиться найближчими тижнями.
  • У Національному банку України оцінювали потенційний обсяг нової програми в 5-10 мільярдів доларів і прогнозували отримання перших двох мільярдів до кінця року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас