Угода про входження IFC в капітал Укргазбанку очікується до кінця року - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угода про входження IFC в капітал Укргазбанку очікується до кінця року - Мінфін

Фондовий ринок
431
Угода про входження Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в капітал Укргазбанку може бути підписана до кінця року.
Про це повідомляє прес-служба Мінфіну за результатами зустрічі української делегації з командою IFC.
IFC високо оцінив результати роботи Укргазбанку, який знизив частку NPLs до рівня 10%, що стало можливим завдяки успішному впровадженню реформи корпоративного управління.
Сторони також обговорили плани співробітництва з IFC у сфері розвитку концесій та приватизації майна”, – йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, Міжнародна фінансова корпорація (IFC) із групи Світового банку може надати державному Укргазбанку 5-річну позику на 30 мільйонів євро з можливістю конвертувати її у частку в акціонерному капіталі фінустанови у розмірі до 20%.
11 листопада 2017 року Мінфін, IFC і Укргазбанк підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо підтримки приватизації Укргазбанку.
У лютому 2019 року повідомлялося, що IFC та Укргазбанк починають оцінку і структурування фінансового інструменту для входження IFC у капітал банку.
У квітні “Укргазбанк” і Міжнародна фінансова корпорація підписали у Вашингтоні договір, який передбачає надання банку консультацій для зміцнення потенціалу банку в сфері обслуговування підприємств малого і середнього бізнесу.
11 листопада 2017 року Мінфін, IFC і ​​Укргазбанк підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо підтримки приватизації Укргазбанку.
Держава володіє 94,94% акцій Укргазбанку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас