Підготовка до ринку землі: в Україні перевірять стан чорноземів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підготовка до ринку землі: в Україні перевірять стан чорноземів

Аграрний ринок
580
В Україні напередодні відкриття ринку землі Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства реалізує проект з моніторингу якості ґрунту.
Про це заявила представник сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Україні Оксана Рябченко, пише Сегодня.
“В рамках реформування ринку землі необхідно посилити моніторинг стану ґрунту, щоб уникнути конфліктних ситуацій”, – заявила Рябченко на прес-конференції з нагоди Всесвітнього дня продовольства.
Так, вже розроблено критерії стану ґрунту, які можна моніторити на постійній основі. Вони дозволять зрозуміти, чи є в ґрунті деградаційні процеси. Це важливо в контексті реформування земельних відносин, пояснила заступник міністра економіки Інна Метельова.
Дані збиратимуть різні державні інститути.
“Національне ґрунтове партнерство об’єднує сім держінститутів. Це ерозійні процеси, мікробіологічні стани ґрунту … Дані будуть збирати Інститут охорони ґрунту, Інститут імені Соколовського та ін. На їх базі буде збиратися і оброблятися інформація”, – сказала Рябченко.
У ФАО також попередили, що Україна перебуває в зоні ризикового землеробства, а Харківська область лідирує по деградації ґрунту.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас