День фінансів, 16 жовтня: нова послуга в Приват24, кредитні картки з розстрочкою, ціни на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 16 жовтня: нова послуга в Приват24, кредитні картки з розстрочкою, ціни на газ

2039
Середа, 16 жовтня. МВФ оновив прогноз курсу гривні, Мінсоцполітики розвіяло міфи про штрафи за субсидії, Мінфін розповів про проект Держбюджету-2020.
Плани президента запровадити мораторій на перевірки ФОП. Президент України Володимир Зеленський відгукнувся на заклики представників малого бізнесу, які вийшли з протестами проти законів, які вводять електронний чек. Так, глава держави доручив запровадити мораторій на перевірки ФОП на 2 роки.
Нова послуга в Приват24. Клієнти банку зможуть відкрити рахунок в одному з недержавних пенсійних фондів, в інтернет-банкінгу або мобільному додатку. Поки їх тільки три: ОТР-Пенсія, Династія і ПриватФонд. Можна укласти контракт на третю особу, наприклад, батька або матір, і поповнювати їхню майбутню пенсію зі своєї картки.
Знизилася ціна на газ для населення. Жовтнева ціна на природний газ для населення знизилася на 5% в порівнянні з рівнем вересня. А з квітня цього року ціна знизилася на 32%. У Нафтогазі також розповіли, що робити, якщо споживач не використовує за зимовий сезон весь передплачений обсяг газу за послугою «Газовий запас».
Бюджет на соціальну сферу в 2020 році. У Мінфіні розповіли, яка соціальна підтримка громадян закладена в проекті Держбюджету-2020. Так, мінімальна зарплата становитиме 4723 грн, на субсидії виділять 47,6 млрд грн, а на пенсії – 172,6 млрд грн.
Штраф за неправомірне отримання субсидій – міф. У Мінсоцполітики заявили, що українців не штрафуватимуть за неправильно заповнені документи при оформленні субсидій. Крім того, в уряді не планують переглядати середній розмір субсидій, торік це було 1700 грн.
Оновлений прогноз курсу гривні від МВФ. ​​Середньорічний курс гривні до долара США, який МВФ використав в оновленому макропрогнозі, складе в 2019 році 26,75 грн/$. У 2020 році МВФ очікує середньорічний курс 27,72 грн/$, а в 2021-му – 28,7 грн/$.
Кредитні картки з розстрочкою. Розстрочка – дуже корисна послуга. Ця функція дозволяє здійснювати великі покупки, рівномірно розподіляючи навантаження на бюджет. Деякі банки прив’язують її до своїх кредитних карток. У новому матеріалі ми підібрали для вас кілька кредиток, з якими можна купувати зараз, а платити поступово.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас