У МАУ розповіли, за яких умов готові купувати українські літаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МАУ розповіли, за яких умов готові купувати українські літаки

Фондовий ринок
1003
Приватна українська авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” готова купувати літаки українського виробництва, якщо їх почнуть випускати серійно.
Про це заявив голова наглядової ради і один із співвласників МАУ Арон Майберг в інтерв’ю Mind.
“Щоб авіакомпанії купували українські літаки, потрібна серійність. Де проводити обслуговування? Де готувати пілотів? Де брати до нього запчастини? Щоб він був серійним, сядьте з авіакомпанією, якій цей літак потрібен, і обговоріть. Як я вирахую для цих літаків економіку? Серійне виробництво за один день не налагоджується. Це тривалий і складний процес. Середньомагістральний літак місткістю 70-100 крісел нам дуже потрібен. Якби Україна зробила такий успішний літак, ми б його купували”, – зазначив він.
За словами Майберга, МАУ влаштує собівартість крісла в середньомагістральному літаку на рівні 30-40 доларів.
“Тоді авіакомпанія зможе комбінувати: кому продавати квитки по $20-22, комусь – по $70-80. Це вже наш маркетинг. Але справа не тільки в собівартості. Літаки потрібно випускати серійно, а не виготовити три індивідуальні літаки, для яких незрозуміло, де брати пілотів, запчастини та як обслуговувати ці судна”, – додав він.
Водночас Майберг пояснив, що вирішенням ситуації може стати створення системи фінансування на зразок того, як роблять інші компанії – Boeing і Airbus.
“Їм допомагають експортні та імпортні агентства. Тут треба, швидше за все, думати про лізингову компанію, може, державну, може – змішану. Треба створити пул банків, які ці літаки будуть купувати, будуть здавати їх в лізинг. Це ті аспекти, які необхідні, щоб в країні повноцінно розвивалася авіація”, – резюмував він.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас